טוב
אז ואלידציה היא חשובה
היא חשובה בעיקר כ:
- סטנדרט פיתוח
- אחת מיסודות כתיבת עמודים לרשת
- תאימות עתידית לפלטפורמות ודפדפנים שונים
- כתיבה היוצרת לך מינימום באגים בממשק האתר על גבי הדפדנים השונים
- אופטימיזציית SEO
- עכבישי מנועי החיפוש יגידו לך תודה, ויבינו את היררכיית האתר טוב יותר
- ואם אתה כבר כותב עמודים לרשת, למה לא לכתוב אותם חוקיים?…
אבל, כפי שאמר איש : “It’s useful to write valid markup, in most cases. But it’s hardly
useful to make a noise about it.”
בוא ואספר לכם מעשה שהיה, כך היה:
באחד מפיתוחי השונים, הייתי צריך לכתוב עמוד הכולל בתוכו Iframes, ולא יכלתי לוותר עליהם משיקולי תאימות טכנולוגית לסביבה בה פיתחתי.
כידוע IFRAMES מעכבים את רינדור העמוד, אם כתוצאה מהHttpRequest, ואם כתוצאה מפתיחת חלון חדש.
דבר שמחירו היה יקר מדי בשבילי.
אז חשבתי על כתיבת הIframes בInnerHtml לתוך הDIV המכיל אותן, לאחר סגירת טאג הBODY, דבר שהוכח כמשפר ביותר את רינדור העמוד לעומת מיקום טאג הסקריפט לפני סגירת טאג הBODY.
מיקום טאג סקריפט או כל אלמנט HTML אחר לאחר סגירת טאג הBODY אינו ואלידי.
דבר זה העניק לי שגיאת ואלידציה אשר שקלתי את כדאיות מחירה.
בסופו של דבר קראתי לפונקציה בעת אירוע onLoad של טאג הבודי, ומנעתי את שגיאת הואלידציה.
סיום סיפר זה אמנם נראה פשוט וקליל ביותר, אך כאשר תוסיפו לזה את תבלין לחץ העבודה הקיים בסביבת פיתוח, ההתעסקות עם הקוד עד להגעה לתוצאה הרצויה וההמתנה וחוסר היכולת, תמיד, לעדכן את האתר במיידית כי אתה חלק מארגון ויש העלאת גרסאות פעם בשבוע, תקבלו עלות גבוהה מדי לשמירה על קוד תקני וחוקי.
לא בכל מחיר עלינו לייצר עמודים ואלידיים. ישנם עדיין פקדים ישנים שזמני התאמת מבנה הHTML שלהם הוא מחיר יקר לעומת המחיר של קוד לא ואלידי.
אם תביטו בתוצאות החיפוש של גוגל, תשימו לב שהאתרים המדורגים ראשונים ברובם לא ואלידיים, ואלגוריתם תוצאות החיפוש של גוגל מעניק עדיפות קודם כל ללינקים המגיעים אליך וממך לאתר (Groups), לאחר מכן Your PageRank, ורק אז ואלידציית העמוד שלך.
דבר נוסף אודות סטנדרטים.
טאג מרקי אינו ואלידטי. הוא הרחבה של IE.
הביעה דעתה עליו אפילו יותר טוב ממני ![]()
“מרקי לא סטנדרטי - נכון, אז מה? מרקי נתמך בכל מנוע דפדפן מודרני, כולל טרידנט (אקספלורר), גקו (פיירפוקס), פרסטו (אופרה) ו-KHTML (ספארי). זה מה שנקרא דה-פאקטו סטנדרט, כמו innerHTML לדוגמה. שימוש במרקי הרבה יותר הגיוני מאשר שימוש בסקריפט, הן מבחינת גמישות האלמנט, השקעה, וכמובן גודל בבייטים. והכי חשוב - מרקי ימשיך לעבוד אפילו אם סקריפט לא פועל בדפדפן.”
לסיכום
ואלידציה הינה שיקול.
היא הבסיס לכתיבתינו, אך בסופו של דבר היא כלי אחד מסך כלי וסטנדרטי הפיתוח העומדים לרשותינו.
ניתן לבצעה תוך שיקול, ואם היא עומדת בדרך לאתר מתפקד בצורה יעילה ורזה יותר, ניתן לשקול על מה ניתן לוותר והיכן זול יותר.
שלומי.

